Drukuj

Punkt przyjęcia produktów rzeczowych i żywnościowych  znajduje  się w  Centrum Kształcenia Zawodowego  przy ZSB-G, wejście od  ulicy Dobrej, czynny od 02.03.2022 r. w  godz. 8.00 – 18.00.  Koordynator punktu – Pani Dorota Woińska-Żmujdzin, tel. do sekretariatu szkoły  - 85 7326306, 85 7408131

                                         Lista produktów do zbiórek rzeczowych i żywnościowych:

KARTONY (średniej wielkości)

NOWE KOCE, ŚPIWORY, KARIMATY

ODZIEŻ  TERMICZNA (NOWA) dla wojska                                                                                   

LATARKI

POWERBANKI

OPASKI UCISKOWE

ŚRODKI OPATRUNKOWE I MEDYCZNE

Szczególnie potrzebne: koce termiczne, gazy jałowe, kompresy jałowe, bandaże elastyczne, sól fizjologiczna, środki odkażające, rękawiczki jednorazowe, chusty opatrunkowe sterylne, opaski uciskowe, nożyczki do opatrunków oraz woda utleniona lub oktanisept, leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe (w tabletkach, czopkach i syropach), węgiel, witamina d,c, cynk, witamina, tabletki do ssania od bólu gardła, spray do nosa od kataru, maść bepanten, altacet, fastum, tribiotyk, rywanol. 

ŻYWNOŚĆ DŁUGOTERMINOWA

Szczególnie potrzebne: dania i zupki ekspresowe/typu instant do zalewania wrzątkiem, batony energetyczne, słodycze typu czekolady batony, kisiele/budynie typu gorący kubek, konserwy/puszki/słoiki z gotowymi daniami typu bigos, fasolka po bretońsku, kapuśniak z kiełbaską, grochówka żołnierska, pulpety w sosie, flaki

oraz

suche produkty: cukier, kasze, makarony, maki, kawa, woda, herbata, oleje.  

ŚRODKI HIGIENICZNO-CHEMICZNE

pampersy dla dorosłych, podpaski, pieluchy, szampony, żele i mydła, papier toaletowy, środki piorące, chusteczki nawilżone dezynfekcyjne. 

ŻYWNOŚĆ DLA DZIECI

kaszki, mleko, soczki, dania gotowe słoiczkowe, chrupki do mleka.