Punkt przyjęcia produktów rzeczowych i żywnościowych znajduje się w Centrum Kształcenia Zawodowego przy ZSB-G, wejście od ulicy Dobrej, czynny od 02.03.2022 r. w godz. 8.00 – 18.00. Koordynator punktu – Pani Dorota Woińska-Żmujdzin, tel. do sekretariatu szkoły - 85 7326306, 85 7408131
Lista produktów do zbiórek rzeczowych i żywnościowych:
KARTONY (średniej wielkości)
NOWE KOCE, ŚPIWORY, KARIMATY
ODZIEŻ TERMICZNA (NOWA) dla wojska
LATARKI
POWERBANKI
OPASKI UCISKOWE
ŚRODKI OPATRUNKOWE I MEDYCZNE
Szczególnie potrzebne: koce termiczne, gazy jałowe, kompresy jałowe, bandaże elastyczne, sól fizjologiczna, środki odkażające, rękawiczki jednorazowe, chusty opatrunkowe sterylne, opaski uciskowe, nożyczki do opatrunków oraz woda utleniona lub oktanisept, leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe (w tabletkach, czopkach i syropach), węgiel, witamina d,c, cynk, witamina, tabletki do ssania od bólu gardła, spray do nosa od kataru, maść bepanten, altacet, fastum, tribiotyk, rywanol.
ŻYWNOŚĆ DŁUGOTERMINOWA
Szczególnie potrzebne: dania i zupki ekspresowe/typu instant do zalewania wrzątkiem, batony energetyczne, słodycze typu czekolady batony, kisiele/budynie typu gorący kubek, konserwy/puszki/słoiki z gotowymi daniami typu bigos, fasolka po bretońsku, kapuśniak z kiełbaską, grochówka żołnierska, pulpety w sosie, flaki
oraz
suche produkty: cukier, kasze, makarony, maki, kawa, woda, herbata, oleje.
ŚRODKI HIGIENICZNO-CHEMICZNE
pampersy dla dorosłych, podpaski, pieluchy, szampony, żele i mydła, papier toaletowy, środki piorące, chusteczki nawilżone dezynfekcyjne.
ŻYWNOŚĆ DLA DZIECI
kaszki, mleko, soczki, dania gotowe słoiczkowe, chrupki do mleka.